Paul De Leeuw

Paul de Leeuw

Ben jij geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met energetisch werk, Healing, Bewustwording en Gezondheid?

Vindt jij het leuk om te leren hoe je effectieve behandelingen kunt geven die een positieve, helende uitwerking hebben op lichaam en geest?

Dan ben je bij Paul en mij aan het goede adres!

Ik geef samen met mijn partner Paul Buis cursussen en korte opleidingen op het gebied van energetisch werk, Healing, Bewustwording en Gezondheid.

Wat is mijn achtergrond?

Ik heb lang als A - en Intensive Care Verpleegkundige gewerkt.

Wat is er nu mooier dan het kunnen helpen van andere mensen? Op diverse verpleegafdelingen leerde ik veel over de medische wereld en de reguliere benadering van ziekten. Op de Intensive Care leerde ik patiënten met vaak levensbedreigende aandoeningen te verzorgen.

Zelf ziek

Sinds mijn vroege kindertijd had ik last van astma. Ik hoopte tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige antwoord te krijgen op de oorzaak van mijn astma aanvallen. Dit was helaas niet het geval.

Van de longarts kreeg ik het stempel astmapatiënt, ik zou voor de rest van mijn leven medicijnen moeten gebruiken, ik was toen 19! Dit was voor mij het begin van mijn zoektocht, een soms zware maar heel leerzame weg.

Zo vertelde iemand mij dat de oorzaak van astma wel eens psychisch zou kunnen zijn. Daar wilde ik aanvankelijk echt niet aan, ik was toch niet gek?

Symptoombestrijding is geen geneeskunst

Het was voor mij een grote tegenvaller om te ontdekken dat de reguliere aanpak van ziekten veelal uit medicamenteuze symptoombestrijding met chemische “geneesmiddelen” bestond. Lichaam en geest werden gescheiden “behandeld” alsof er geen onderlinge wisselwerking was.

Toen ik aan zelfonderzoek ging doen kwam ik in contact met veel onverwerkte emoties en innerlijke conflicten. Nadat ik veel van de trauma’s had verwerkt die mij voorheen de adem benamen verdween de astma! Nooit meer teruggekomen en sindsdien ben ik medicijnvrij. En…. Ik was niet gek, wel heel ongelukkig geweest.

Je bent niet gek als je psychische of lichamelijke pijn hebt

Ik was op het spoor gebracht van de psychosomatiek, de wisselwerking tussen de psyche en het lichaam. Waanzinnig interessant! Tegenwoordig is het voor mij ondenkbaar om bij lichamelijke klachten niet te luisteren naar de signalen van de ziel. Deze symptomen negeren is in mijn ogen pas “gek”. Wat doen we ons lieve lichaam aan door niet te luisteren naar wat het ons wil zeggen…. En de vraag is ook, “zijn de klachten die voelbaar worden in je lijf wel van jou” of pik je ze op uit het energieveld van de ander. Dit overkwam mij vroeger veelvuldig.

Ik besloot mij om te scholen en te verdiepen in alles wat met psychosomatiek, healing en de kracht van de geest te maken heeft. Wat een prachtige ontdekkingen deed ik onderweg. Waarom weet niet iedereen dat, dacht ik steeds, ik wil dit delen.

Ik studeerde af als hypnotherapeut, studeerde psychotherapie, emotioneel lichaamswerk, vele healing technieken en mediumschap trainingen in Engeland, Familieopstellingen, traumaopstellingen en nog een waslijst aan opleidingen en cursussen.

Praktijk Verder Gezond Verder

In 1994 startte ik met mijn praktijk Hypno- psychotherapie en diverse healing technieken. Tevens leerde ik om atlascorrecties toe te passen. Een massage om de bovenste halswervel in zijn oorspronkelijk bedoelde stand terug te laten komen. Prachtig werk met vaak verbluffende resultaten bij nek- rugklachten en vele andere aandoeningen.

Oprichting Conscious Health School Amsterdam

Naast mijn werk in Praktijk Verder Gezond Verder heb ik in 2000 de Conscious Health School Amsterdam opgericht. Samen met Paul geef ik sindsdien cursussen en korte opleidingen, waarvan de laatste tijd meestal Bars classes en Body process classes.

Wat maakt dat ik zo enthousiast ben over de Bars en de bodyprocessen?

Tijdens mijn therapieopleidingen deed ik veel innerlijk werk. Het was vaak erg zwaar om weer geconfronteerd te worden met oud zeer. Toch was ik ervan overtuigd dat je (oude) psychische wonden schoon moest maken anders komt het lichaam in opstand.

Prachtig werk allemaal maar toch dacht ik steeds “wat als het opruimen van oude kwetsuren makkelijker zou kunnen” Hoe mooi zou dat zijn? Ik zei dan wel eens gekscherend “als ik een toverstafje had waarmee ik hetzelfde of betere resultaten zou kunnen bereiken dan ga ik ervoor”!

En toen kwam Access consciousness op mijn pad. Intuïtief voelde ik meteen “dit is het voor mij”! Mijn intuïtie heeft mij niet bedrogen. Het heeft mijn leven op vele gebieden totaal veranderd en de positieve veranderingen gaan gewoon door, hoe mooi is dat.

Opzienbarende veranderingen

We merkten dat we ons beter konden focussen, we kregen helder wat we wilden in ons leven en ruimden obstakels op. Er is een enorme innerlijke rust gekomen. Daar waar mijn hoofd voorheen nog een snelweg was is het nu een landweggetje, zo heerlijk eindelijk rust in mijn hoofd. Ik heb geleerd om veel beter bij mijzelf te blijven en met mijn hoog gevoeligheid om te gaan.

Waar ik vroeger vaak ziek werd doordat ik van alles van anderen oppikte ben ik nu gewaar wat er speelt en weet ik hier moeiteloos mee om te gaan. Ik ben eindelijk aan mijn boek begonnen over hoog-sensitiviteit en paranormaal gewaarzijn in de zorg, iets wat ik al heel lang wilde maar nu met veel plezier aan het schrijven ben. Nou ja zo kan ik nog wel even doorgaan…..

Maar het leukste is dat ik nu de Bars Classes en Bodyclasses van Access Consciousness mag geven. Kennis overdragen aan anderen daar worden wij blij van!

Paul en ik zijn beiden Bars Facilitator en hebben de Foundation class gevolgd. Daarnaast ben ik Body proces Facilitator geworden en mag nu les geven in Body processen.

Het mooiste van Access is dat het gaat over “mensen in staat te stellen om te weten dat ze weten”. De innerlijke Bron zit in ons allen, er is zoveel te herontdekken.

Ik ben blij dat mijn pad zo is gelopen. Ik heb hierdoor veel kennis en ervaring op mogen doen die weer een bijdrage kunnen zijn voor de mensen in mijn praktijk en tijdens classes die Paul en ik geven.

Wat is er mooier dan steeds bewuster te mogen worden en een bijdrage te kunnen zijn bij het ontwaken naar een groter bewustzijn hier op Aarde. Wat is er nog meer mogelijk als wij in onszelf onze oorspronkelijk creërende vermogens herstellen?

Paul en ik doen wat we graag willen, onze passie is om mensen meer bewust te maken en kennis te delen. Wij houden van gezelligheid en een ongedwongen sfeer tijdens onze classes, lachen mag! Ook na de classes kun je bij ons terecht met vragen.

Je bent van harte welkom bij Paul en Paul!

De CHSA staat bij het CRKBO geregistreerd als erkende instelling voor Kort Beroepsonderwijs.

Kijk voor meer informatie en het actuele cursusaanbod op de Conscious Health School Amsterdam

Kijk hier voor praktijk Verder Gezond Verder

Als level 5 therapeut bij de CAT worden mijn sessies door een groot aantal zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

{{showBio2?"Read Less":"Read More"}}

Next Upcoming Classes

Date Event Facilitator Host Location Format
{{occurrence.StartDate}} - {{occurrence.EndDate}} {{occurrence.ClassTitle}} {{occurrence.Facilitator}}
{{occurrence.CoFacilitators[0]}}
{{occurrence.Host}}
{{occurrence.CoHosts[0]}}
{{occurrence.PopHostDisplayName}}
{{occurrence.City}}, {{occurrence.State}}, {{occurrence.Country}}
{{medium.MediumName}}

No classes to display.


Nieuw bij de Conscious Health School Amsterdam

““Access gaat niet over Healing, heling of genezing. Het gaat over bewustzijn. Een bij-effect van bewustzijn is dat het lichaam zichzelf heelt, niet andersom. Iemand helen van hun ziekte zal hen niet bewust maken, maar iemand helen van hun onbewust zijn kan het lichaam toelaten om zichzelf te helen””

- Gary Douglas

{{message}}

My Classes

Access Bars Class

Easy to learn, inexpensive and hands-on with a fully-trained facilitator guiding you in the technique.

Body Process Class

Access Consciousness has discovered over 50 body processes, energies that can facilitate a body to change and transform. Each of these dynamic processes can be run as a hands-on energy that invites the body to begin to heal and create itself. Body process classes are facilitated by BPFs (Body Process Facilitators) and may be offered one or two at a time.